Profesionalna orijentacija

Psihološko testiranje pri profesionalnoj orijentaciji mladih kao pomoć u odabiru buduće profesije i zanimanja kojim će se baviti danas je veoma aktuelno.

 

 

Profesionalna orijentacija pruža pomoć i podršku u donošenju životno važnih odluka kao što je izbor srednje škole ili fakulteta. Polazi od upoznavanja ličnih karakteristika pojedinca (sposobnosti, interesovanja, motivacije, vrednosti) i realne mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja nastojeći da ih na najbolji način spoji u profesionalnu odluku koju će osoba, na kraju procesa, samostalno doneti.

 

Namenjena je svima koji:

 

 

U poliklinici Anima plus za profesionalnu orijentaciju su potrebna dva susreta. Jedan za testiranje (oko 90 minuta) a drugi za savetodavni deo i interpretaciju dobijenih testovnih rezultata (45 minuta). Profesionalnu orijentaciju obavljaju psiholozi koji imaju iskustvo u pružanju usluga profesionalnog testiranja i savetovanja. Prilikom profesionalne orijentacije koriste se psihološki testovi koji pomažu u odabiru budućeg zanimanja koje će biti u skladu sa intelektualnim sposobnostima, osobinama ličnosti i profesionalnim  interesovanjima osobe koja se testira. Testovima se mere inteligencija, sposobnosti, sklonosti, veštine, crte ličnosti i profesionalna interesovanja.

 

 

 

 

newsletter

Prijavite se za naš newsletter i prvi saznajte novosti

Kontaktirajte nas

Adresa: Bulevar Nemanjića 85a, Tržni centar zona 2, lokal br. 69, 18000 Niš, Srbija Telefon: +381 60 734 9000 +381 18 305 346 Email: animaplusnis@gmail.com Radno vreme: Pon-Pet 09:00 - 21:00 Subota 09:00 - 13:00 i po zakazanim terminima Nedelja: Ne radimo