On-line psihoterapija i savetovanje

Komunikacija na daljinu između terapeuta i klijenta nije nov koncept. Sigmund Frojd je često koristio pisma za komunikaciju sa svojim pacijentima. Porast dostupnosti zdravstvene zaštite putem interneta doveo je do sve veće praktične primenljivosti i on-line psihoterapije.

 

 

On-line psihoterapija i savetovanje obavljaju se putem razgovora telefonom, korišćenjem nekog od internet alata sa video pozivom (viber, skype, zoom). Vrlo je pogodna za osobe koje iz objektivnih razloga ne mogu da prisustvuju seasni uživo (prostorna udaljenost, život u područjima gde nema dostupnih terapeuta i gde je pristup uslugama mentalnog zdravlja ograničen, ljudi koji se osećaju nelagodno prilikom kontakata uživo licem u lice, pandemije). Odnos poverenja između terapeuta i klijenta može se formirati i putem interneta a rezultati pokazuju da ovakav vid komunikacije može biti efektivan u otklanjanju mnogih psiholoških problema. On-line psihoterapija je pogodna, ekonomična, fleksibilna, pristupačna i jednako efikasna alternativa tradicionalnoj psihoterapiji. Lakoća i pogodnost zakazivanja termina i razgovor s terapeutom iz  privatnosti vlastitog doma, ma gde klijent bio, ogroman je užitak za korisnika usluga, od kojih mnogi možda prvi put traže terapiju. Ovaj vid terapije donosi i veliku uštedu u vremenu.

newsletter

Prijavite se za naš newsletter i prvi saznajte novosti

Kontaktirajte nas

Adresa: Bulevar Nemanjića 85a, Tržni centar zona 2, lokal br. 69, 18000 Niš, Srbija Telefon: +381 60 734 9000 +381 18 305 346 Email: animaplusnis@gmail.com Radno vreme: Pon-Pet 09:00 - 21:00 Subota 09:00 - 13:00 i po zakazanim terminima Nedelja: Ne radimo